recepten met banaan

bananasplit

benodigheden: 1 banaan, 3 bolletjes ijs naar keuze, gesmolten chocolade en slagroom

snij de banaan in de lengte door.

leg de 2 helften met de platte kant op een bord.

plaats de 3 bolletjes ijs erboven op.

giet gesmolten chocolade eroverheen en doe er slagroom overheen.

roomijs met bananen

Ingredienten:                                                                   keukengerei

  • 4 bananen met bruine vlekjes                            schaal (+lepel) of blender
  • 150 gram suiker                                                  ijsmachine of afsluitbare bak
  • 1 theelepel limoensap vers geperst                   vork
  • 1 theelepel vanille-extract                                 
  • 450 milliliter slagroom     
  • Bereiding:                       
  •  
  1. Bij het mengen in een schaal of blender moet je alle ingrediënten toevoegen en blijven mengen totdat het mengsel glad is.
  2. Plaats het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant of schenk het mengsel in een af te sluiten bak en plaats het in de vriezer.
  3. Als het roomijs in de vriezer wordt geplaatst, moet je elk uur er met een vork door heen gaan totdat het mengsel stevig is.
  4. Ongeveer 2 uur laten bevriezen.

 

Bananen en spinazie salade

Ingredienten:                                                                        keukengerei

  • 2 rijpe bananen (in schuine plakjes)                               mes (­+ snijplank)
  • ½ rode ui (dun gesneden)                                               garde of mixer
  • 200 gram verse spinazie                                                 slacentrifuge met binnenmand
  • 200 gram ananas (in blokjes)                                         ijskast
  • 3 eetlepels Zoete chilisaus                                              schaal of verschillende borden
  • 1 theelepel Olie
  • 2 eetlepels Azijn
  • 1 theelepel Sojasaus
  • IJswater
  • bereidingswijze
  1. Maak een vinaigrette door de olie met de zoete chilisaus te mengen en hierdoor wat azijn en sojasaus te kloppen.
  2. Doe wat ijswater in een slacentrifuge, voeg de gesneden rode ui en spinazie toe en laat dit ongeveer 10 minuten koelen.
  3. Giet het ijswater af en draai de spinazie en ui in de slacentrifuge droog.
  4. Plaats de salade een kwartier in de ijskast om te koelen.
  5. Leg de spinazie en ui vervolgens op een schaal of verschillende borden. Decoreer met plakjes banaan en ananas en besprenkel de salade met de vinaigrette.